Stuur ik hem een brief of een mail ?

24-05-2017

Zal ik hem mailen of schrijven ?

Over enkele dagen wordt Peter Wouters de nieuwe voorzitter van Beweging.net, het vroegere ACW, een sociale stroming binnen de christendemocratie die teruggaat naar de tijd van priester Daens.

Het is goed om daar vlak voor Rerum Novarum nog eens aan te herinneren. Door allerlei financiële en organisatorische perikelen lijkt die erfenis bij Beweging.net wat naar de achtergrond verschoven te zijn. En dat terwijl het streven naar een samenleving waarin iedereen mee kan en iedereen zich thuis voelt, altijd op de eerste plaats zou moeten komen.

Ik heb het dan niet alleen over de zwaksten, zij die onze solidariteit en alle kansen verdienen, maar ook over miljoenen andere mensen met een gewone baan, een eenvoudig huis, kinderen of ouders om voor te zorgen, hobby’s om zich te ontspannen en andere mensen te ontmoeten. Voor hen allemaal hebben we in de geest van Daens een sociale zekerheid opgebouwd die maakt dat het hier goed wonen, leven en werken is.

Dat mag niet verloren gaan en moet opnieuw de focus worden van een beweging die de laatste tijd meer met zichzelf dan wel met de mensen bezig leek te zijn. Die stem van miljoenen Vlamingen moet Beweging.net weer gaan vertolken met en in haar organisaties. Die stem moet ze via haar vertegenwoordigers opnieuw politiek vertalen in parlementen en regeringen; ook wanneer anderen dat niet graag horen.

Het is tijd om de draad weer op te pikken. Ik vermoed dat de nieuwe voorzitter dat ook weet. Voor alle zekerheid schrijf ik hem vandaag nog een brief. Of een mail. 

Social Media: