Klasserestaurant in Hof ter Linden

25-06-2018

De eigenaars van Hof Ter Linden (de gemeente Edegem, Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur en Bos) ondertekenden een handelshuurovereenkomst voor de uitbating van een gastronomisch restaurant in het oostelijk koetshuis van het Edegemse kasteeldomein. De kok van brasserie Pastis in Mortsel zal er aan het fornuis staan. Na de restauratie van de koetshuizen en de opening van de brasserie in het westelijk koetshuis, is deze huurovereenkomst opnieuw heugelijk nieuws voor de verdere ontwikkeling van het park.

Het kasteeldomein van Hof Ter Linden in Edegem werd in 2012 aangekocht door de gemeente Edegem, Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur en Bos, met steun van de provincie Antwerpen. De eigenaars hadden van bij het begin de ambitie om van het parkdomein een grotendeels toegankelijk park te maken waar zoveel mogelijk bezoekers van kunnen genieten. Om het kasteel en de koetshuizen een mooie rol te geven in het geheel wilden de eigenaars samenwerken met private partners. Ze gingen op zoek naar private commerciële projecten met een meerwaarde voor de gemeenschap en op het vlak van recreatie en/of toerisme. Voor het westelijk koetshuis vonden de eigenaars eerder al een geschikte partner bij Serge De Groof. Vandaag kunnen zij tevreden aankondigen dat nu ook het oostelijk koetshuis een bestemming krijgt. De uitbaters gaan er voor een stijlvol restaurant met 25 tot 35 couverts.

Gastronomisch restaurant met Wabi Sabi-elementen

De heer Kalicanin is een gastronomische chef met rijke binnen- en buitenlandse ervaring. Momenteel runt hij brasserie Pastis in Mortsel en werkt hij als gastchef in heel wat sterrenrestaurants in Europa. Hij stapt in dit project samen met de heren Stamenovic en Davidovic, die al heel wat ervaring hebben in de mediawereld in Zuid Oost Europa. Het trio wil Edegem internationaal gastronomisch op de kaart zetten met een stijlvolle zaak. 

Stijlvol dineren in een oude paardenstal

In het oostelijk koetshuis stonden vroeger de paarden op stal, terwijl aan de overzijde de koetsen stonden. De stalknecht woonde op de tussenverdieping. Dit gebouw is dus volledig anders ingedeeld dan het koetshuis aan de overzijde, hoewel het er aan de buitenzijde volledig hetzelfde uitziet. Omdat het interieur hier nog meer authentieke elementen bevat, zal het restaurant een compleet andere sfeer uitademen dan de brasserie. Ook de achterliggende ijskelder en het aangesloten prieel geven het gebouw een extra historische touch. Het restaurant zal 45 weken per jaar open zijn op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag, zowel ’s middags als ‘s avonds. De uitbaters hebben de ambitie om hun restaurant in de ruime regio en ook buiten onze landsgrenzen bekend te maken, waardoor zij Hof Ter Linden ook op een bovenlokaal niveau kunnen tillen. 

 

 

Social Media: