De sterrenklas van 2018

16-05-2018

Klas 6a van De Vesten uit Herentals mag zich voortaan de Sterrenklas van 2018 noemen. Sterrenklas is een interactieve online-wedstrijd waarbij leerlingen Europa spelenderwijs leren kennen. Naast de felbegeerde titel winnen de leerlingen ook een daguitstap naar Oostende, waar ze de winnaars uit andere provincies ontmoeten.

Europa heeft een invloed op het leven van iedereen, ook van kinderen. Een veertigtal klassen uit het 5de en 6de leerjaar streed dit jaar om de titel ‘Sterrenklas 2018’.  De deelnemende scholen en de leerlingen zijn erg enthousiast over de Sterrenklaswedstrijd. Daarmee leren de leerlingen op een leuke, interactieve manier meer over de Europese Unie. Sterrenklas is een mooie aanvulling op het didactisch materiaal en de Europaweken waar de provincie Antwerpen leerkrachten al jaren mee ondersteunt. 

Sterren verdienen
2019 is het Europees jaar van het cultureel erfgoed. Daarom vertelde een cultuurster de 11- en 12-jarigen dit jaar over Europese gebouwen en monumenten, eten en drinken, tradities en gewoonten, muziek en dans, verhalen, legendes en fictieve figuren. Van 18 april tot 8 mei konden de leerlingen aan de cultuurster tonen wat zij weten over ons Europees cultureel erfgoed door zoveel mogelijk online-opdrachten goed in te vullen. Voor elk goed antwoord kregen de leerlingen een letter, waarmee ze een zin konden vormen. Die zin was ‘Europa houdt van al haar culturen’. In de provincie Antwerpen behaalde klas 6a van De Vesten de hoogste score. Zij mogen zich daarom ‘Sterrenklas’ noemen.

Leerkracht Vanessa Vranken van De Vesten: “Het eerste wat mijn leerlingen deden was elkaar verbaasd aankijken om daarna van hun stoel te springen, elkaar te omhelzen en een vreugdedansje te doen. Ze konden het niet geloven dat net zij gekozen werden als winnende klas! Een schoolreis naar zee? Waauw!

 

 

Social Media: